Мишљења и pецензије

Барун Митра, професор универзитета, директор Института слободе, Њу Делхи: Потпуно се слажем са Крсмановићем o балканицацији, постоје сличности између Индије и Југославије.
Професор Др.ЉубомирСимовић,академик: Сага има несумњиву књижевну вредност. претпостављам да ће привући и пажњу историчара.
Стефан Мезелер, професор, Швајцарска:Сага је богато литерарно штиво које ме је снажно узбудило. Застрашујуће  је да  је аутор  морао  кроз  цео свој  живот да доживљава такве ствари,  и да живи у таквој необичној  стварности.
Ксавие Колет, професор, Француска: Шарм овог узбудљивог аутобиографског романа  је визија човека који одраста у земљи која клизи у  прогресиван  терор . 

                   -Коста ДимитријевићАУТОБИОГРАФСКИ  РОМАН  ТОМИСЛАВА  КРСМАНОВИЋА  САГА О … ИЋИМА ( 1940-2017)- НАЈНЕОБИЧНИЈА  КЊИГА  ОД  СВИХ  ДОСАДА  ПРОЧИТАНИХ

  Маринко Арсић Ивков, писац: Крсмановић се представио као учесник и ненаметљив сведок једног мрачног  времена, било да се Сага чита као врло ваљано литерарно дело, било као аутентично  сведочанство.
                Саша Срећковић, виши кустос Етнографског музеја у Београду: Ова књига представља драгоцену грађу за етнологе.
Милан Младеновић,књижевник:Прворазредан историјски и политички документ, и врло оригинално  књижевно дело  од  изузетне вредности.

Др.Срђан Цветковић, историчар: Крајње занимљив и узбудљив рукопис одликује допадљив и сликовит стил који читаоца држи  прикованог за штиво, а дело сварљивим  у једном даху.
Љиљана Предић -Јоксић, песник, Аустралија: Још један прилог  сведочења о времену, о трагичном  раздобљу  у коме се нашао  српски народ-вртлог и бездно који су  прогутали  појединце, осакатили  породице.
Бошко Трифуновић, књижевник: Ако је Милован Ђилас дисидент  број 1, а Михајло Михајлов број 2, Крсмановић је онда дисидент број 3.
           Др. Мила Алечковић, психијатар: На помолу освежење у нашој књижевности.
 
Др.Коста Чавошки, академикМожда највеће поражавајуће изненађење с којим смо се током свог петогодишњег деловања суочили била је злоупотреба психијатрије у политичке сврхе, коју нам је представио Томислав Крсмановић

           Коста Димитријевић: Крсмановић у подрумима светских тајних служби. Томислав Крсмановић-српски Карл Уве Кнаусгард; или Карл Уве Кнаусгард -норвешки Томислав Крсмановић?

Превођен на енглески, ruski, француски, немачки, шпански, италијански, словачки, словеначки, пољски, и друге језике. Његови књижевни огледи публиковани у: Америци, Немачкој, Индији, Јужној Кореји, Француској, Белгији, Шпанији,  Словенији, Словачкој, Пољској, и тд.

Од лудачке кошуље -до одрживог модела опстанка Србије и Балкана